COACH OCH TERAPEUT MIKAEL ERIKSSON

Som coach och terapeut har jag ett helande lugn, är trygg, accepterande och har självklart tystnadsplikt.

Med lösningsfokuserade frågor, inre bilder, rollspel mm för vi din inre resa framåt tilla dina egna svar. Jag brinner för att hjälpa dig att hitta ditt Sanna jag, att hela inre sår och ditt inre ledarskap. Tillsammans arbetar vi för att du ska leva det liv du vill leva. 

MIN VÄG TILL COACH & TERAPEUT:

KBT/ACT-coach - coaching enligt Själens krigare Kjell Haglund, tack. Ljus och värme.

Diplomerad Kognitiv coach - Coaching som bygger på KBT. Tack Madeleine.

Diplomerad 12-stegsterapeut - De tolv stegen är bra för att lära känna sig själv. Det är som att sålla sig själv genom ett finmaskigt nät. Tack Annica och Patrik.

Energiterapeut - Blockeringar kan vi hitta med hypnosterapi. Tack Gaya.

ACT - Acceptance and Committment Therapy.

Diplomerad Symbolpedagog - När orden inte räcker till är bilder, drömmar, inre bilder och lek bra metoder för att komma framåt. Utbildad på Symbolon. Tack Åke Högberg för att du gav mig ett nytt språk, symbolspråket.

Mindfulness - åtta veckors kurs i hos Mindfulnessgruppen. Det gjorde mig snällare mot mig själv.

NLP Practioner - Tre veckors kurs i NLP. Tack Anna Pia och Peder för värdefulla bidrag till min världsbild.

Assistent på gruppterapihelger - Assistent på gruppterapihelger där terapeuten arbetar med bl.a. psykodrama och bonding. Tack Cecilia.

Egen terapi och lärlingskap - Min viktigaste utbildning som jag gått på sedan 2004 och som fortsätter när det behövs. Jag använder ett unikt arbetssätt utvecklat och utlärt av Cecilia Linden, min mentor.

Behandlare beroendeproblematik - behandling av personer med beroendeproblematik på behandlingshem och i öppenvård inriktad mot arbetslivet samt kommunal öppenvård.  För närvarande i Malung.

Verksamhetsvärd på Mikaelsgården i Uppsala - Till Mikaelsgården kommer missbrukare, fattiga, hemlösa, papperslösa m.fl. för ett mål mat, samtal, samvaro, medmänsklighet, hjälp med myndigheter, hjälp med andra kontakter, dusch, klädbyte mm. Fantastiskt ställe med mycket hjärta.

Fd Kemist med miljöinriktning - Utbildad på Uppsala Universitet, SLU och Stockholms Universitet.

Idrott - Sunnersta AIF, fd. tränare P98/97, P02. Sirius Akademi, lagledare . Tidigare egen idrott med uthållighetssport, klättring mm.

Marathon - PB 2.58 satt ca år 2000. År 2023 siktar jag på marathon igen. Jag fyller 60 det året och ska göra en respektabel 60-årstid.

Ett steg i taget drivs av mig, Mikael Eriksson. Min väg till Ettstegitaget har bl.a. gått via:

Kognitiv coach - coaching som bygger på KBT. Med motiverande samtal och rätt frågor går vi framåt. Vi gör även visualiseringar och andra kreativa övningar för att hitta rätt.

Tolvstegsterapeut kognitiv inriktning - Tolvsteg är ett program för självkännedom och det kan beskrivas som ett finmaskigt nät (i jämförelse med coaching) för att lära känna sig själv och lära sig fatta nya bättre beslut i livet.

Energiterapeut - genom guidade meditationer, inre bilder och visualiseringar kan vi nå djupare än genom samtal. Vi kan hitta blockeringar, händelser och sedan hela dessa.

Symbolpedagog - bildterapi, inre bilder, visualiseringar, drömmar, kreativitet, samtal, symboldrama. Det här är roliga tekniker att arbeta med och de ger resultat.

Mindfulness - åtta veckors kurs hos Mindfulnessgruppen.

NLP - en treveckors kurs till NLP practioner

Assistent på gruppterapiinternat med bl.a. psykodrama mm

Egen terapi - sedan 2004 har jag gått i egen terapi, något jag fortsätter med då det behövs. Min viktigaste utbildning. Givetvis har jag genomgått alla tekniker i min egen terapi som jag använder.

Kemist med miljöinriktning - utbildad på Uppsala universitet, Stockholms universitet och SLU.

VEM ÄR JAG?

Jag hittade en gång kursen "Vem är jag?" Jag var helt vilse och mådde inte bra och kursen gav mig mod att gå vidare. Tack vare en vän som vågade berätta om sin process, tog jag mitt nya mod och började i terapi med beställningen "jag vill skratta och gråta". Det är det bästa jag gjort för mig själv.

Jag hittade fula saker som arrogans, mycket ilska, nedstämdhet, övergivenhet, hopplöshet, egoism och en bristande kontakt med mina känslor. Jag lärde mig att det går att hela det som skett för länge sedan. En av de viktigaste sakerna jag lärt mig är att be om hjälp när livet skaver, för det gör det ibland, och det hör livet till. En annan viktig lärdom är att inte ha hemlisar i relationer. Idag är jag tacksam för livet, har sinnesro och lever i kontakt med min högre makt.

Jag är en s.k. högkänslig man. Det har gjort livet svårt och gör livet svårt ibland. Högkänslighet är även en gåva som jag är tacksam för.

Frågan "vem är jag?" är inte längre intressant och det lustiga är att den frågan kollapsar när du närmar dig det oförklarliga. Något annat öppnar sig då... mysteriet.

Min drivkraft:

Jag är i det Sanna jagets tjänst, för mig själv och andra.

ANDLIG KRAFT

Bland Tiomilaskogens myr- och skogsmosaiker hämtar jag andlig kraft. Här finns den stillhet och tystnad jag behöver för att få fördjupad kontakt med min högre makt, så som jag definierar den. I en stillsam ritual förnyar jag mig varje år.


Vem är jag?

Det hölls en kurs med namnet - Vem är jag? Inspirerad av en vän som vågat gå före mig i sin personliga utveckling tog jag mod till mig och anmälde mig dit. Det var en ny fantastisk värld som öppnade sig för mig. För att komma tillrätta med de problem jag hade med relationer, ilska, håglöshet, arrogans mm så samlade jag ihop lite mer mod och började i terapi. Jag kom i kontakt med ett sårat inre barn och jag fick möta en hel del fula sidor jag hade lagt mig till med. Det smärtade förstås men det var nödvändigt att få se detta. De inre såren kunde börja läkas.

Nu flera år senare så vet jag mycket mer om vem jag är. Det roliga är att resan fortsätter och det kommer nya saker hela tiden som jag kan ta till mig. Men nu vet jag att när jag lever utifrån mitt sanna jag så är jag empatisk, inkännande, kompetent, vänlig och jag har en sund självkärlek. Jag är stolt över att jag vågade be om hjälp.